Esküvői meghívó választása

Szerző: CsipkeDesign Kategória: Létrehozva: 2017-07-28 Megtekintve: 610 Hozzászólás: 0

Az esküvői készülődés egyik sarkalatos kérdése – a rengeteg eldöntendő részlet közül – megálmodni a megfelelő meghívót. Erről viszonylag hamar dönteni kell, hogy biztosan mindenkihez eljusson idejében, és a részvétel senkinek ne okozzon gondot. 

Napjainkban már felmerülhet az a kérdés is, hogy egyáltalán érdemes-e még kézzel fogható meghívót küldeni, vagy elegendő egy e-mail vagy egy esemény létrehozása a közösségi oldalon?

Bár a kérdés akár jogos is lehet bizonyos esetekben, általában viszont egyértelműen szükség van valódi meghívóra, elsősorban azért, mert sokkal személyesebb, másrészről nincs mindenkinek online elérhetősége. Ezzel szemben postai úton/személyesen viszont mindenkihez egyformán eljuttathatjuk.

A meghívó fő feladata, hogy tájékoztassa a násznépet a legfontosabb tudnivalókról, és emellett ha jól választunk, már önmagában is előrevetíti a stílust, melynek jegyében tervezzük a nagy napot. Virtuálisan például ezt sem tudjuk megfelelően kommunikálni vendégeink felé.

Klasszikus esetben egy komplett esküvői meghívás személyre szólóan érkezik; egy visszajelzésre alkalmas válaszlap, illetve egy megcímzett válaszboríték kíséretében. Azonban az utóbbi kettőről már dönthetünk úgy is, hogy nem küldünk, mert elegendő számunkra egy telefonos vagy e-mailes visszajelzés is.

Természetesen a választás nem egyszerű, hiszen millió jobbnál jobb ötlettel, stílussal, inspirációval találkozhatunk.

A kiválasztásnál fontos szempont lehet például az ötletesség, az egyediség, azonban azt mindenképp szem előtt kell tartani, hogy az információtartalma megfelelő minőségben megmaradjon. Mindezek mellett érdemes lehet gondolni a praktikusságra is, főleg abban az esetben, ha például levél formájában juttatjuk el a címzettek részére.

A külső megjelenés azonban a belső tartalommal együtt lesz egy egész kép. Nem szükséges hosszú, bonyolult szöveget írni, a tartalom inkább lényegre törő, könnyen értelmezhető és világos legyen. Sok múlhat a megfelelő betűtípus és betűméret kiválasztásán is. Itt is érdemes törekedni arra, hogy amellett, hogy szép, könnyen olvasható is legyen.

A meghívó kiválasztására érdemes tehát időt fordítani, hogy minden részletében számunkra megfelelő legyen, mert már az elejétől kezdve magában hordozza az esküvő hangulatát. A későbbiekben pedig kiváló emlékként is funkcionálhat minden részt vevő számára.

Amennyiben úgy érzitek szükségetek van segítségre a választáshoz, honlapunkon többféle lehetőség közül választhattok az esküvői dekor valamint az asztadekor menüpontokban – itt meghívókon kívül további szép dolgokkal is találkozhattok - , illetve, ha valamilyen különleges elképzelésetek van, írjatok bátran nekünk az info@csipkedesign.hu e-mail címre, és örömmel segítünk a megvalósításban.

Címkék:

Hozzászólás írása

Ellenőrző kód